Auditie en podiumtraining

Mentale spanningsklachten tijdens het musiceren uiten zich in een onvrije motoriek. Hoe hard je ook studeert, het lijkt alsof er niets van over is wanneer jij jezelf wilt laten horen. Heel frustrerend is deze gedachte.. Zeker wanneer je wilt optreden of je voorbereid op een auditie. De spanning die je voelt voor een optreden is heel natuurlijk. Dit bestrijden geeft juist meer klachten. De negatieve spanning ombuigen naar positieve spanning brengt de juiste focus.

Waarom trainen

4 redenen

1. Comfort en muzikaliteit

Je wilt jouw gevoel van comfort in je  techniek en muzikaliteit niet verliezen. Een hoge ademhaling, onzuivere intonatie en trillende vingers nemen jouw trefzekere gevoel weg. Een vrije ademhaling, lichaamsbalans en vloercontact is onmisbaar. Vanuit deze basis stroomt jouw muzikaliteit als vanzelf.

3. Contact met jezelf

Ken je het gevoel dat je geen contact meer hebt met je lichaam op het moment dat je angst ervaart? Je komt gevoelsmatig in een “tunnel” terecht.  Contact met je lichaam verliezen betekent je gevoel van controle verliezen. Je focus ligt niet meer op de muziek.

 

4. Contact met de ruimte

Om in balans te zijn en in je kracht te kunnen musiceren is contact met de ruimte waarin je speelt nodig. Jij neemt de plek in waarop niemand anders staat. Op dat moment is het jouw plek. Voorkom dat jij in “jouw tunnel” verdwijnt.

5. Contact met de ander

Optreden is een gedeelde ervaring. Het is een samenspel in geven en ontvangen. Door belemmerende gedachtepatronen komt dan ruis op de lijn. Je staat niet meer volledig open voor de ervaring van het moment.

In de auditie- en podiumtraining ga je (on)bewuste gedachtepatronen (her)kennen en ombuigen naar een positieve “mindset”. Het doel is om met “denken, voelen en uitvoeren” in harmonie te kunnen musiceren. Jij zelf houdt de regie over je motoriek en jouw lichaam gaat er niet langer met jou vandoor. Deze training helpt je de focus volledig op de muziek te leggen.

Training geeft inzicht in:

  • Jouw lichaamsbalans
  • Welke blokkades optreden bij spanning
  • Hoe jij blokkades kunt ombuigen naar comfort
  • De invloed van jouw gedachten op jouw lichaamsgevoel
  • Hoe jij de focus op de muziek kunt houden
  • Hoe jij in contact blijft met jezelf en de ander
  • Hoe jij kunt genieten op het podium

Het resultaat

Jij bent in balans op het podium. Fysiek en mentaal!. Jij kent jouw patronen en jouw valkuilen. Vanuit zelfmanagement weet jij, waar nodig, in evenwicht te komen tijdens jouw optreden.

Contact

Locatie

Zevenhuizen (ZH)